Ενέργεια

EIA: Μειώθηκε 6% η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο

EIA: Μειώθηκε 6% η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο

Λόγω του έντονου ψύχους

 

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιανουάριο στα 12,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), μειωμένη κατά 6% από το ρεκόρ του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας την Παρασκευή.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στην κορυφαία πολιτεία του Τέξας μειώθηκε τον Ιανουάριο στα 5,4 εκατομμύρια bpd, περίπου 5% από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ η παραγωγή στη Βόρεια Ντακότα μειώθηκε σχεδόν 13% στα 1,1 εκατομμύρια bpd.

Μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα τον Ιανουάριο μείωσε δραστικά την παραγωγή πετρελαίου και έκλεισε την ικανότητα διύλισης του Τέξας καθώς έριξε χιόνι και βροχή σε μια ευρεία περιοχή της χώρας.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ έφτασε σε ιστορικά υψηλά των 13,3 εκατομμυρίων bpd τον Δεκέμβριο. Το Τέξας, η Βόρεια Ντακότα και το Νέο Μεξικό, οι κύριες πολιτείες παραγωγής πετρελαίου, παρήγαγαν όλες ποσότητες ρεκόρ αργού πετρελαίου αυτούς τους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Ωστόσο, ο κρύος καιρός τον Ιανουάριο προκάλεσε τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου της Βόρειας Ντακότα στο μισό μεταξύ 600.000 και 650.000 bpd, ανέφερε τότε η αρχή αγωγών της πολιτείας. Άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές των ΗΠΑ επηρεάστηκαν επίσης.

Οι καιρικές συνθήκες έπληξαν επίσης την κατανάλωση καυσίμου κινητήρα τον Ιανουάριο και το προϊόν της βενζίνης που προσφέρθηκε, ως αντιπρόσωπος της ζήτησης, μειώθηκε κατά περίπου 600.000 bpd στα 8,2 εκατομμύρια bpd, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση κατάστασης πετρελαίου της EIA.
Η ακαθάριστη παραγωγή φυσικού αερίου στις 48 πολιτείες των ΗΠΑ μειώθηκε περίπου 3,6% στα 114,1 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) τον Ιανουάριο, από το προηγούμενο ρεκόρ των 118,4 bcfd τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης