Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bullish για τις ενεργειακές Morgan Stanley και Standard Chartered (Oil Price)

Bullish για τις ενεργειακές Morgan Stanley και Standard Chartered (Oil Price)
Ο ενεργειακός τομέας είναι ο πιο αγαπημένος από τους 11 κλάδους της αγοράς των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης και η Big Tech μπορεί να τραβάνε όλα τα βλέμματα της δημοσιότητας πάνω τους, αλλά οι έξυπνοι επενδυτές τοποθετούν αλλού τα λεφτά τους, και συγκεκριμένα, στον κλάδο της ενέργειας.

Όπως διαβάζουμε στο Oil Price, πράγματι, ο ενεργειακός τομέας είναι ο πιο αγαπημένος από τους 11 κλάδους της αγοράς των ΗΠΑ, με το Energy Select Sector SPDR Fund να σημειώνει άνοδο 10,7% από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τη Citi, ο ενεργειακός κλάδος (XLE) είναι αυτός που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην εγχώρια αγορά.

Η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε «μία από τις πιο υπεραγορασμένες περιόδους στην ιστορία της.

Συνήθως, μια τέτοια αγορά ακολουθείται από μια αναταραχή βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα και όχι από μια δραματική υποχώρηση», λένε οι αναλυτές της Canaccord Genuity.

Ωστόσο, δεν βλέπουν όλοι με τον ίδο τρόπο την τεράστια δυναμική του ενεργειακού τομέα.

Η Morgan Stanley παραμένει απαισιόδοξη για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ συνολικά, παρόλα αυτά έχει αναβαθμίσει τους ενεργειακούς τίτλους σε overweight από neutral προηγουμένως, σημειώνοντας ότι οι ενεργειακές εταιρείες έχουν καθυστερήσει την απόδοση του πετρελαίου και ο τομέας συνολικά αποτιμάται ευνοϊκά.

Bullish για την ενέργεια

Οι αναλυτές εμπορευμάτων της Standard Chartered έχουν σημειώσει ότι οι αγορές ενέργειας ξεκίνησαν το νέο έτος με μια υπερβολικά απαισιόδοξη άποψη για τη ζήτηση πετρελαίου και βλέπουν ένα ράλι στην τιμή του μαύρου χρυσού να εκτυλίσσεται τους επόμενους μήνες.

Η StanChart εκτιμά ότι η ζήτηση πετρελαίου τον Ιανουάριο έφτασε στα 100,24 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (mb/d), καλή για αύξηση 2,67 mb/d από έτος σε έτος και 0,25 mb/d υψηλότερη από την τελευταία πρόβλεψη της StanChart.

Τώρα, η StanChart έχει αναθεωρήσει την προηγούμενη πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της ζήτησης για το 2024 σε 1,69 mb/d από 1,64 mb/d προηγουμένως.

Οι αναλυτές έχουν προβλέψει επίσης μια μακρά περίοδο λήψεων αποθεμάτων το 1ο εξάμηνο του 2024, με τη σωρευτική άντληση να έρχεται στα 185 mb σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023 στα 230 mb.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης