Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης των ΗΠΑ

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης των ΗΠΑ

Λόγω ισχυρών εισαγωγών αργού και ασθενούς ζήτησης βενζίνης

 

Τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, λόγω της αύξησης των εισαγωγών αργού και της υποτονικής ζήτησης βενζίνης, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια στα 448,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η άνοδος του αργού υποστηρίχτηκε από την καθαρή αύξηση των εισαγωγών αργού στις ΗΠΑ κατά 1,12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και θέτει τις βάσεις για μηνιαία αύξηση, σύμφωνα με τον Matt Smith, επικεφαλής αναλυτή πετρελαίου στην Kpler.
"Εκτός από μια ανωμαλία πέρυσι εν μέσω ρεκόρ εξαγωγών αργού, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ παρουσιάζουν αύξηση κάθε Μάρτιο από τις αρχές αυτού του αιώνα", δήλωσε ο Smith.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού αντιστάθμισαν κάποιες απώλειες μετά την έκθεση, καθώς η αύξηση των αποθεμάτων αργού ήταν μικρότερη από την αύξηση που προέβλεπε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.
Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 232,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, καθώς η ζήτηση βενζίνης μειώθηκε κατά περίπου 94.000 βαρέλια την ημέρα.​

«Όλος ο ενθουσιασμός που ενσωματώθηκε στην αγορά, με επικεφαλής τη βενζίνη, έχει ουσιαστικά εξατμιστεί σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής ενεργειακών προθεσμιακών συμβάσεων στη Mizuho.
Οι ροές αργού διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 147.000 βαρέλια την ημέρα την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με την EIA, και τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα.
Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνει το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα στα 117,3 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για άνοδο 0,5 εκατ. βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Τα αποθέματα αργού στο κόμβο παράδοσης Cushing στην Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαρτίου, ανέφερε η ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης