Ενέργεια

ΔΕΗ: Η Rețele Electrice Muntenia ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό του μεγαλύτερου κεντρικού υποσταθμού στο Βουκουρέστι

ΔΕΗ: Η Rețele Electrice Muntenia ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό του μεγαλύτερου κεντρικού υποσταθμού στο Βουκουρέστι
O σταθμός διανέμει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 70.000 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων της ρουμανικής κυβέρνησης και αρκετών νοσοκομείων
Η Rețele Electrice Muntenia (μέλος του Ομίλου ΔΕΗ, πρώην E-Distribuție Muntenia), η οποία είναι μία εκ των διαχειριστών του δικτύου ενέργειας της Ρουμανίας, προχώρησε στον εκσυγχρονισμό του μεγαλύτερου κεντρικού υποσταθμού της χώρας, του Βόρειου Ηλεκτρικού Σταθμού στο Βουκουρέστι.

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση, ο σταθμός διανέμει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 70.000 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων της ρουμανικής κυβέρνησης και αρκετών νοσοκομείων. Η επένδυση για τη συγκεκριμένη αναβάθμιση ήταν ύψους 70 εκατ. λέι (περίπου 14 εκατ. ευρώ).

Retele_Electrice_Muntenia_-_North_Power_Station_Bucharest_-_transformer_in_the_interior.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο ήταν ιδιαίτερα σύνθετο και απαιτητικό, καθώς η πλήρης αναδιαμόρφωση του κτιρίου και η αντικατάσταση όλου του ενεργειακού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε χωρίς να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες. Έχει στόχο τη διαρκή αναβάθμιση των δικτύων της Rețele Electrice Muntenia, την εξασφάλιση ανθεκτικότητας και ευελιξίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους αλλά και τη μετάβασή τους σε μια πράσινη εποχή, με βιωσιμότητα προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και του πλανήτη.

Retele_Electrice_Muntenia_-_North_Power_Station_Bucharest_-_Medium_and_High_Voltage_cells.jpg

Ο Όμιλος ΔΕΗ ολοκλήρωσε της εξαγορά των δραστηριοτήτων της Enel στη Ρουμανία το 2023. Πλέον, έχει συνολικά σχεδόν 9 εκατομμύρια πελάτες σε Ελλάδα και Ρουμανία και η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ του Ομίλου (υδροηλεκτρικά, αιολικά, φωτοβολταϊκά κλπ) αυξήθηκε σε περίπου 4,6GW. Η συνολική Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση της Διανομής αυξήθηκε κατά 40% και ανέρχεται σε περίπου 4,3 δισ. ευρώ. Επιπλέον, όλη η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των δραστηριοτήτων της στη Ρουμανία προέρχεται από ΑΠΕ, γεγονός που αύξησε το ποσοστό «πράσινου EBITDA» στο συνολικό EBITDA του Ομίλου ΔΕΗ και βελτίωσε τους σχετικούς δείκτες ESG.

Retele_Electrice_Muntenia_-_North_Power_Station_Bucharest_-_GIS_equipment.jpg

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης