Τελευταία Νέα

Στις μεταφορές μηδενικών εκπομπών στοχεύει η κυβέρνηση Biden με το σχέδιό της για την ηλεκτροκίνηση

Στις μεταφορές μηδενικών εκπομπών στοχεύει η κυβέρνηση Biden με το σχέδιό της για την ηλεκτροκίνηση
Η ατζέντα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, έχει προσελκύσει επενδύσεις ύψους άνω των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό δίκτυο σύμφωνα με την CleanTechnica
Η αμερικανική κυβέρνηση των  Biden – Harris, δημοσίευσε σήμερα την «Εθνική Στρατηγική Εμπορικών Μεταφορών μηδενικών εκπομπών», η οποία αναπτύχθηκε από το Κοινό Γραφείο Ενέργειας και Μεταφορών και το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE), σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών (DOT) και την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).

Στόχος του στρατηγικού πλάνου είναι να χαράξει το πλαίσιο για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης μεσαίων και βαρέων οχημάτων μηδενικών εκπομπών (ZE-MHDV) αλλά και ανεφοδιασμού με υδρογόνο από το 2024 έως το 2040.

Όπως μαθαίνουμε από το Clean Technica, η Στρατηγική έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς με φόντο τον ενεργειακό σχεδιασμό των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των ρυθμιστικών αρχών, την ευθυγράμμιση της δραστηριότητας της βιομηχανίας και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις τοπικές κοινωνίες που επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις εκπομπές ντίζελ.

Για πάνω από έναν αιώνα, τα φορτηγά που κινούνται με πετρέλαιο έχουν συμβάλει κι αυτά στην υπονόμευση της δημόσιας υγείας, ιδίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως δήλωσε η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer M. Granholm.

«Πρόκειται για μια κίνηση – ματ για την επίτευξη περιβαλλοντικής δικαιοσύνης - το 75% της κυκλοφορίας βαρέων φορτηγών ταξιδεύει σε μόλις 4% των δρόμων της χώρας μας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πιο ευάλωτων περιοχών μας», δήλωσε ο σύμβουλος του Προέδρου Biden για το Κλίμα Ali Zaidi.

«Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο πρόεδρος Biden στις υποδομές μηδενικών εκπομπών σε αυτούς τους δρόμους υψηλής κυκλοφορίας και τους κόμβους που συνδέουν θα μεταμορφώσουν γρήγορα τον τομέα των μεταφορών στις ΗΠΑ και θα ενισχύσουν την αμερικανική καινοτομία.

Μέσω της στρατηγικής του Προέδρου, διαμορφώνεται μια win-win κατάσταση για τις περιοχές αλλά και τις επιχειρήσεις, καθώς οι πρώτες θα επωφεληθούν από τον καθαρότερο αέρα, ενώ οι δεύτερες θα εξοικονομήσουν εκατομμύρια από το κόστος των καυσίμων.

Κλειδί για την επίτευξη των κλιματικών στόχων

«Αυτή η στρατηγική-ορόσημο μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία ενός τομέα μεταφορών με μηδενικές εκπομπές, ο οποίος αφήνει καθαρό αέρα για τις κοινότητες, δημιουργεί ένα κλίμα βεβαιότητας για τις βιομηχανίες που επενδύουν στην καθαρή τεχνολογία και ενισχύει τις αλυσίδες εφοδιασμού μας», δήλωσε ο γερουσιαστής Alex Padilla.

«Είμαι ευγνώμων στην κυβέρνηση για την προώθηση αυτής της ολόπλευρης προσπάθειας και για το ότι εισάκουσε τις εκκλήσεις μου να δρομολογηθεί μια εθνική στρατηγική για την επιτάχυνση της δημιουργίας υποδομών για βαρέα οχήματα για μηδενικές εκπομπές ρύπων», συμπλήρωσε ο Padilla.

Η διευκόλυνση της πρόσβασης στη φόρτιση για τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) και στον ανεφοδιασμό με υδρογόνο κατά μήκος των εμπορευματικών διαδρόμων των ΗΠΑ είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει το κράτος για την πώληση τουλάχιστον του 30% του στόλου φορτηγών ZE-MHDV έως το 2030 και όλα τα ZE-MHDV μέχρι το 2040.

Βασικός στόχος της Στρατηγικής είναι να καθορίσει το πόσο θα αναπτυχθούν οι οδικές μεταφορές στη συνέχεια και να χαράξει ένα εφικτό σχέδιο που θα κινητοποιήσει δράσεις για την επίτευξη της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα.

Σε ευθυγράμμιση με την Εθνική Στρατηγική Διαδρόμων Εμπορευματικών Διαδρομών Μηδενικών Εκπομπών της Κοινής Υπηρεσίας, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αυτοκινητοδρόμων ανακοινώνει τον καθορισμό Εθνικών Διαδρόμων Εμπορευματικών Διαδρομών EV κατά μήκος του Εθνικού Δικτύου Εμπορευματικών Διαδρομών και άλλων βασικών οδικών αξόνων.

Η τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου χωρίς εκπομπές, υπόσχονται να εξοικονομήσουν χρήματα στους Αμερικανούς πολίτες για καταναλωτικά αγαθά χάρη στη μείωση του κόστους καυσίμων και συντήρησης που συνδέεται με τις μεταφορές, ενώ παράλληλα προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία των πληθυσμών που υφίστανται τις χειρότερες επιπτώσεις της ρύπανσης από τις εκπομπές των ρύπων του μεταφορικού κλάδου.

«Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αυτοκινητοδρόμων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει αυτούς τους νέους διαδρόμους που θα χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά μεταφορικά φορτηγά κατά μήκος των εθνικών μας αυτοκινητοδρόμων», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Διαχειριστής Αυτοκινητοδρόμων Shailen Bhatt.

Περισσότεροι φορτιστές EV επί Biden

Υπό την ηγεσία του Προέδρου Biden, ο αριθμός των δημόσιων φορτιστών EV σε εθνικό επίπεδο έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 80% σε περισσότερους από 173.000, ενώ έχουν ανακοινωθεί ή εγκαινιαστεί τουλάχιστον 40 ακόμα εγκαταστάσεις με έδρα τις ΗΠΑ για την παραγωγή φορτιστών EV.

Η ατζέντα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, έχει προσελκύσει επενδύσεις ύψους άνω των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερες επενδύσεις για τη φόρτιση EV, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των μεσαίων και βαρέων οχημάτων.

Πρόκειται για μια τομή που κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ με απώτερο στόχο να οδηγήσει τη χώρα ένα βήμα πιο γρήγορα στην επίτευξη των κλιματικών της στόχων, βοηθώντας τις περιοχές που πλήττονται από την μόλυνση και τους ρύπους, τονώνοντας παράλληλα επενδυτικά τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης και του υδρογόνου.

Η «Εθνική Στρατηγική Εμπορευματικών Μεταφορών Μηδενικών Εκπομπών» θα δώσει προτεραιότητα στην διαμόρφωση των υποδομών κατά μήκος βασικών εμπορευματικών διαδρόμων και κόμβων σε τέσσερις φάσεις.

Οι φάσεις αυτές περιλαμβάνουν:

-Δημιουργία κόμβων προτεραιότητας με βάση τον όγκο των εμπορευματικών μεταφορών (2024-2027)
-Σύνδεση κόμβων κατά μήκος κρίσιμων εμπορευματικών διαδρόμων (2027-2030)
-Επέκταση των συνδέσεων των διαδρόμων με έναρξη της ανάπτυξης του δικτύου (2030-2035)
-Επίτευξη εθνικού δικτύου με τη σύνδεση περιφερειακών διαδρόμων (2035-2040)

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης