Τελευταία Νέα

Σε λειτουργία από την Orsted το πρώτο αιολικό πάρκο των ΗΠΑ

Σε λειτουργία από την Orsted το πρώτο αιολικό πάρκο των ΗΠΑ

Έχει 12 ανεμογεννήτριες και ισχύ 130 MW

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Νέας Υόρκης το οποίο είναι το πρώτο εργοτάξιο σε κλίμακα κοινής ωφέλειας στα ομοσπονδιακά ύδατα των ΗΠΑ (έξω από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης) τέθηκε πλέον σε λειτουργία από την Orsted.

Η δανέζικη εταιρεία ενέργειας είχε λάβει έγκριση (μαζί με την Eversource) για την κατασκευή τουρμπίνας όπως είχε δημοσιεύσει το worldenergynews.gr στις 6/4/2023.

Επίσης στις 05/03/2024 το worldenergynews.gr είχε γράψει ότι Orsted και Equinor κέρδισαν τη δημοπρασία για υπεράκτια έργα 1,7 GW στην ίδια αμερικάνικη Πολιτεία.


Βρίσκεται 35 μίλια μακριά από το Montauk στο ανατολικό άκρο του Long Island,  ισχύ 130 MW και αποτελείται από 12 ανεμογεννήτριες.

Η κατασκευή του αιολικού πάρκου ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και ακολούθησε η έναρξη της εγκατάστασης τουρμπίνας τον Ιούνιο του 2023.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το πέρας μιας περιόδου κατασκευής μόλις 2 ετών και περίπου 7 χρόνων από τότε που το σχέδιο έλαβε για πρώτη φορά έγκριση από την Αρχή Power του Long Island.

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε στις 14 Μαρτίου η Kathy Hochul (Κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης), υποστήριξε ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή του μέλλοντος υπεράκτιων αιολικών της Νέας Υόρκης και ανυπομονώ να συνεχίσω τη συνεργασία με την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους τοπικούς ηγέτες για την οικοδόμηση ενός καθαρού και ανθεκτικού ενεργειακού δικτύου».

Για το σχέδιο του πρώτου αιολικού πάρκου σε κλίμακα κοινής ωφέλειας που βρίσκεται σε ομοσπονδιακά ύδατα, ο Joe Nolan (Διευθύνων Σύμβουλος της Eversource Energy), είπε ότι «η κατασκευή του South Fork Wind ήταν μια πραγματική περιφερειακή προσπάθεια και δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη και την επένδυση σε λιμάνια στο ProvPort στο Ρόουντ Άιλαντ και στην προβλήτα New London State στο Κονέκτικατ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης