EDPR: Σε λειτουργία  ηλιακό πάρκο 202 MW στην Πορτογαλία, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη  

EDPR: Σε λειτουργία  ηλιακό πάρκο 202 MW στην Πορτογαλία, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη   

Το έργο Cerca διαθέτει περισσότερα από 310.000 ηλιακά πάνελ και εκτιμάται ότι θα έχει ετήσια παραγωγή 330 γιγαβατώρες (GWh),

 

 

 

 

Η EDP Renovaveis, ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, έφερε σε λειτουργία ένα πάρκο ηλιακής ενέργειας 202 μεγαβάτ (MW) στην κεντρική Πορτογαλία, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η EDP τη Δευτέρα.

Το έργο Cerca στους δήμους Alenquer και Azambuja, βόρεια της Λισαβόνας, διαθέτει περισσότερα από 310.000 ηλιακά πάνελ και εκτιμάται ότι θα έχει ετήσια παραγωγή 330 γιγαβατώρες (GWh), αρκετά για να τροφοδοτήσει 100.000 οικογένειες ή περίπου το 1% του πληθυσμού της Πορτογαλίας .

 

 

Η EDP-Energias de Portugal ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η EDP Renovaveis έχει τώρα εγκατεστημένη ηλιακή ισχύ 540 MW στη χώρα και «προτίθεται να θέσει σε λειτουργία άλλο 1 GW ανανεώσιμης ενέργειας στην Πορτογαλία έως το 2026».

«Στην EDP, εξετάζουμε δεκάδες νέα ηλιακά έργα που θα συμβάλουν σημαντικά στην πορεία» της ενεργειακής μετάβασης, δήλωσε ο Duarte Bello, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της EDP Renovaveis για την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

 

 

Η εταιρεία επενδύει ολοένα και περισσότερο στην ανάπτυξη ηλιακών έργων σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων μεγάλης κλίμακας αλλά και μικρών αποκεντρωμένων σταθμών ηλιακής ενέργειας, και στοχεύει να διοχετεύσει το ήμισυ της παγκόσμιας επένδυσής της έως το 2026 σε ηλιακή ενέργεια.

Η εταιρεία διαθέτει 4,3 GW συνολικής εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος, συμπεριλαμβανομένων έργων μεγάλης κλίμακας - ιδίως τριών αγροκτημάτων ισχύος περίπου 200 MW, στη Βραζιλία, το Μεξικό και το Βιετνάμ.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης