Νέα κίνηση της BlackRock σε φωτοβολταϊκά πάρκα και μπαταρίες

Νέα κίνηση της  BlackRock σε φωτοβολταϊκά πάρκα και μπαταρίες
Η BlackRock απέκτησε ένα χαρτοφυλάκιο 38 έργων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης μπαταριών από την Excelsior Energy Capital, με τη συνολική δυναμικότητα να αγγίζει τα 89 MW (DC)
Η Excelsior Energy Capital, επενδυτής σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με έδρα τη Μινεσότα, πούλησε ένα χαρτοφυλάκιο 38 φωτοβολταϊκών έργων και αποθήκευσης στο Evergreen Infrastructure Partners Fund της BlackRock.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η BlackRock ανακοίνωσε επένδυση ύψους 183 εκατ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών Enviria, ενώ τον Ιανουάριο αύξησε επίσης το μερίδιό της στην ισραηλινή εταιρεία SolarEdge.

Το σχετικό δημοσίευμα που είχε γράψει το WEN μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Όπως μαθαίνουμε από το PV Magazine, η Excelsior Energy Capital στο πλαίσιο της συναλλαγής, εκχώρησε το σύνολο της συμμετοχής της στο fund.

Ελκυστική χαρακτήρισε την επένδυση η BlackRock

Την ίδια στιγμή, η Excelsior Energy Capital δήλωσε ότι έχοντας διαθέσιμα κεφάλαια άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει επενδύσει σε έργα ηλιακής, αιολικής ενέργειας και αποθήκευσης μπαταριών σε 10 πολιτείες των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας την παραγωγή περισσότερων από 3.000 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως.

Τα 38 έργα στο χαρτοφυλάκιο, έχουν σύμφωνα με τις πληροφορίες συνολική ισχύ 89 MW (DC).

Ο James Berner, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της Αμερικής για το Evergreen Infrastructure Partners Fund της BlackRock, δήλωσε ότι το χαρτοφυλάκιο αντιπροσωπεύει μια ελκυστική επένδυση, η οποία ενδυναμώνει την ήδη ισχυρή σχέση της BlackRock Infrastructure με την Excelsior, και η οποία αποτελεί την επιτομή της στρατηγικής του fund να επενδύει σε έργα υποδομών με προοπτική και δυνητική μελλοντική ανάπτυξη που είναι ευθυγραμμισμένη με την ενεργειακή μετάβαση και την ενεργειακή ασφάλεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης